Bild
Nästa artikel
Årets Klassiker-kandidat 7: Opel Manta

Årets Klassiker-kandidat 7: Opel Manta

Årets klassiker

Det är dags att rösta fram Årets Klassiker! Vi presenterar de tolv kandidaterna i vår fina väggkalender som följer med nummer 1/2013 – och här på webben!

Mattsvart huv, Hella extraljus, fartränder och den stiliserade rockan på framskärmarna – Jan Perdéns Opel Manta 19 SR har alla rätt!

 

En gång utdömd och nere för räkning, klassad som reservdelsbil. Nu topprenoverad och en påminnelse om hur snygga och tuffa bilar Opel kunde skapa i början av 1970-talet. GM-designern Charles M. ”Chuck” Jordan lyckades verkligen överföra de amerikanska stilidealen till europeiskt nätta karossen. Jans bil är en av de första Manta A som rullade ut från fabriken i Antwerpen i slutet av 1970 och den såldes ny i Uppsala. Jan har spenderat åtskilliga timmar i garaget för att återställa Mantan till det skick den är i nu. Att renovera en Opel har blivit betydligt enklare på senare år eftersom nytillverkningen av delar nu har kommit igång på allvar.

 

Hur röstningen går till kan du läsa i Klassiker 1/2013. Alla som är med och röstar har chans att vinna en svets eller något annat fint pris från Klassiker! Senast den 2/2 2013 vill vi ha din röst!

Opel Manta 19 SR 1971.

Ägare: Jan Perdén.

Årets Klassiker-kandidat 7: Opel Manta

Kommentarer

#1
TorbjörnL220
2013-01-02 01:04

RIngift snygg bil. På riktigt.

#2
Ola Ledin
2013-01-18 14:43

En av de absolut snyggaste bilmodeller som någonsin byggts.
Får man köpa den?

#3
Gäst
2013-01-18 15:59

Opel har väl alltid (med några få undantag) byggt snygga coupéer, synd bara att Manta med flera inte haft tillräckligt med pulver under locket för att motsvara den snygga utsidan. Drömmen är en Monza GSE av sista årsm. i mint-condition, tyvärr inte lätt att få tag i längre, inte ens i Tyskland, men någon gång ska man väl ha tur i sitt sökande ;)...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.