Bild
Nästa artikel

Blocketfällan

Volvo 760 Turbo Intercooler

Som vanligt sitter man och tittar lite allmänt på blocket, hade fått för mig att byta ut 142an mot något lite modernare. Snubblade över "Volvo 760 Turbo - Blivande Klassiker", och på den vägen är det....

Ja, som sagt så satt jag och tittade lite allmänt, och hade fått för mig att 740 turbo, det är nog ett bra alternativ. Sen råkade jag göra misstaget att bara söka på Volvo Turbo, och då hoppade denna upp.

Blev direkt sugen på att köpa den, och efter lite mail och telefonkontakt bestämde jag mig för att åka och titta på den, och så blev det. 50 mil enkel resa med biltrailer, endel provkörning och snackande, sedan blev man lycklig 760-ägare.

Bilen är väldigt fin för sin ålder, och i början gick den som tjänstebil på Volvo i Göteborg. Det var någon höjdare från USA som hade den och åkte med här när han var på besök. Förstår att han valde den här bilen, den är med dåtidens mått mätt en väldigt fin bil, som har det mesta i utrustning. Till exempel är det elhissar runt om, skinnklädsel, stereo med equalizer i förvaringsfacket, elspeglar, taklucka, vinge på bakluckan, och så klart, istället för den törstiga PRV-sexan som aldrig höll, en rejäl B23ET turbosnurra.

Som sagt, en härlig bil som är värd att ta hand om och bevara i framtiden.
Volvo 760 Turbo Intercooler

Volvo 760 Turbo Intercooler

Årsmodell 1983

Ägd sedan 2008-11-16

Kommentarer

#1
Markus
2009-02-17 21:58

Kan en inredning bli läckrare... En bil bli snyggare!? Knappast! Vill ha!!!!

#1
FIN BIL
2009-06-10 19:59

JAG HOPPAS AT JAG KÖRÄ NOGON DAG MED 240 TURBO. 740 INTERCOOLER OCH 760 VOLVON

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.