Nästa artikel
Ett sätt för Mikko att ha det bra
LÄSARKLASSIKER

Ett sätt för Mikko att ha det bra

Publicerad 3 november 2010 (uppdaterad 17 december 2013)
Hittar du en bil som du vill ha, slå till direkt. Den lärdomen har Mikko Isotalo dragit. I det här fallet löste det sig ändå.

Ascona A tillverkades 1971-1975 och är idag en relativt ovanlig syn på våra vägar. Otaliga exemplar har gått åt i skogen som rallybilar eller brukats hårt av oaktsamma ägare med inställningen ”det är bara en gammal Opel”.
Skulle man mot förmodan se en Ascona av första generationen idag är den sällan i fint skick.

Bilen på bilderna såldes ny i Årjäng, Värmland 1975 och är av den ovanliga 4-dörrarsmodellen. I Sverige såldes 4-dörrarsmodellen enbart 1975. 2008 lagades den lilla rosten som fanns och bilen fick en ny lack i originalkulören.

Jag fick först kontakt med bilen sommaren 2010 när jag annonserade efter en Ascona A i fint skick. Då tyckte jag att bilen var lite FÖR fin och jag lät bli att köpa den.

Ett par månader senare började jag ångra mig och ringde upp ägaren men då ville han inte sälja bilen längre. Jag bannade mig själv och min dumhet, jag borde ha köpt bilen när jag hade chansen.

Jag provade att annonsera igen utan resultat och hoppet om att få tag i en fin Ascona A innan vintern började försvinna. Det gick några veckor och en dag ringde telefonen och han kunde tänka sig att sälja bilen i alla fall.

Det kändes ungefär som att dra vinstlotten i ett lotteri och jag åkte och hämtade bilen samma dag. Vilken känsla att få köra en gammal Opel igen.

TEXT OCH FOTO: Mikko Isotalo

Opel Ascona A

Namn: Mikko Isotalo
Märke: Opel
Modell: Ascona A
Årsmodell: 1975
Ägd av mig sedan: Hösten 2010

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.