Bild
Nästa artikel
Superfin Vauxhall Victor Super

Superfin Vauxhall Victor Super

LÄSARKLASSIKER

Niklas Högberg hittade sin pärla på Blocket. En orörd originalbil i mycket bra bruksskick med endast två tidigare ägare.

Jag hittade denna bil på Blocket och blev förtjust i den direkt. Så det blev en bytesaffär mellan denna och min tidigare Fiat 126. Denna bil har rullat 15 000 mil mer eller mindre endast på sommaren och är i det närmaste rostfri.

Den hade vid mitt övertagande stått obrukad i sex år men efter enkel smörjning av bromsar samt rengöring av förgasare så var det dags för besiktning. Den gick igenom helt utan anmärkning med mycket beröm för sitt underbara originalskick.

I dagsläget står den undanställd i väntan på våren, då den blir sommarens bruksbil igen! Söker för övrigt efter överdragsklädsel till soffan/sofforna i den då framsoffan har slitage på förarplatsen.

Super-fakta

Ägare: Niklas Högberg  
Märke: Vauxhall
Modell: Victor Super
Årsmodell: 1964
Ägd av mig sedan: 2010-08-16

Superfin Vauxhall Victor Super
Superfin Vauxhall Victor Super

Kommentarer

#1
Stefan Gustavsson
2011-01-27 15:04

Grattis till en fin, klassisk engelsk bruksbil. Hoppas du tar bra hand om den.

#2
99 man
2011-01-31 16:52

Såg en sån här kombi på en mack i Vännäs i dag ! Ute i saltet "HUVVA"

#3
Stig A-son
2011-02-01 09:46

Jo visst finns det en och annan Vauxhall Victor 1962 rullande fortfarande. En exakt samma bil som denna finns i Jönköping, och den besöker ofta våra Bil & MC-träffar i Huskvarna. Den kan ses på hemsidan www.huskvarna.folketspark.com/motor på flera olika bilder bland alla andra trevliga besöksfordon.
Ägaren är medlem i Vätterbygdens Veteranbilklubb

#4
Niklas Högberg
2011-02-06 11:51

har kollat min bil lite via riksarkivet o den har ställts på och av vid många tillfällen vilket verkar tyda på att den ej varit ute på vintern i saltet. Det är nog på grund av det som den har detta fina originalskick kvar! den står även i min ägo undanställd på vintern o tas väl om hand. lite skoj är dessutom att även min bror har en ungefär likadan fast det är en av årsmodell 1962 och detta är en från 1964!

#5
Tomas Åström
2011-02-06 23:03

När familjens Saab 96 "Silver" skulle lackas om i början av 80-talet köpte min far en sån här Vauxhall Victor -64 (fast den var ljusblå). Det jag minns av bilden var att det var tufft med soffa fram och att vi ofta körde fast på vintern. När Saaben började köras igen ställdes Vauxhallen bakom ett uthus i mormors trädgård i några år tills några ungdomar köpte den. Efter ytterligare några år såg vi av en ren slump bilen stå sönderslagen i parkeringshuset i Skärholmens köpcentrum. Hur den kommit dit från den lilla byn Sörmland är ett mysterium. Synd var det i alla fall.

http://bilspanaren.blogspot.com

#6
Niklas Högberg
2011-02-08 18:41

ja det var en mystisk historia. o ledsamt att en så fin bil blivit sönderslagen. söker överdrag till helsoffan till denna pärla så om någon läsare har det så maila mig gärna på niklas_hberg@hotmail.com

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.