Nästa artikel
Tandläkarens Ghia!
Volkswagen 1500 Karmann-Ghia T34

Tandläkarens Ghia!

Publicerad 4 oktober 2008 (uppdaterad 23 oktober 2013)
Bilen som jag blev imponerad av som 8-åring, inte hade råd med som 17-åring men som jag slutligen köpte som 40-åring!

Historien började när jag som 8-åring cyklade runt i grannlaget hemma, och där under ett skärmtak stod den; Tandläkaren´s nylackade knallgula "sportbil"...... Givetvis blev jag imponerad, och bilen etsade sig fast i minnet!

Senare, samma vår som jag skulle fylla 18, stod den till försäljning vid den lokale VW-handlaren och jag, som redan hade 2 Folkor hemma i garaget, blev otroligt sugen...... Men eftersom jag ännu gick i skolan så var inte ekonomin direkt obegränsad, och 10 000:- var fortfarande en del pengar 1985, så det blev ingen affär!

Killen som köpte den då sålde den till en kompis till mig, och när han vid ett tillfälligt infall kunde tänka sig att sälja den så tvekade jag inte många sekunder..... Då hade det hunnit bli 2007, och Ghia´n hade stått avställd sedan slutet av 80-talet. Som tur var hade den stått inomhus, så den var fortfarande i hyfsat skick, och efter en allmän genomgång av bromsar och sånt så besiktades den med blankt papper i april 2008! Med lite puts och bättringar så ser den åter representabel ut, och är underbar att köra!

Dessutom har den det ovanliga tillvalet eltaklucka, som gör den ännu trevligare soliga sommardagar!

I en avlägsen framtid kan det kanske bli aktuellt med en omlackering till originalfärgen Manila-gul, en ljusare kulör än den nuvarande VW Rallye-gula!

Volkswagen 1500 Karmann-Ghia T34

Volkswagen 1500 Karmann-Ghia T34

Årsmodell 1963

Ägd sedan 2007

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.