Bild
Nästa artikel
Grattis alla Monza!

Grattis alla Monza!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny namnsdagsbil. Idag när Magnus och Måns förtjänar en sång om enkla tulpaner bjuder vi Monza på en rejäl tårtbit.

Monza är en stad i norra Italien, belägen strax norr om Milano. Här har folk bott sedan bronsåldern minst, och staden är känd för sin vackra katedral daterad 595 e Kr.

Men i motorkretsar är det främst den stora Grand Prix-banan Autodromo Nazionale Monza, öppnad 1922 som drar.

Flera biltillverkare har upptäckt den dragningskraften och använt namnet Monza på sina sportiga modeller.
Taggar: Namnsdagsbilen

Kommentarer

#1
Johan
2015-08-19 10:19

Även min moped (I min ägo 1982-1984) hette Monza, nämligen Puch Monza 3C, vilket var en variant av den luftkylda (och samtida) Puch Montana.

#2
Per Berner
2016-08-19 08:13

Hade "förmånen" att få provköra en polares Chevrolet Monza för länge sedan, när den fortfarande var tämligen ny. 145 hk ur en bamse-V8, kopplat till en tvåväxlad slirig automat, svettig blanksvart vinyl överallt och en fjäderlätt styrning helt utan känsla – 5 varv mellan fulla utslag trots servo, och bilen vandrade som den ville över vägbanan... Habegär på en skala? Strax under noll...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.