Bild
Nästa artikel

Grattis Buick Roadmaster!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny bilnamnsdag från Klassikerkalendern. I dag när Reidar och Reidun har namnsdag vill vi rikta strålkastaren mot Roadmaster.

Grattis Buick Roadmaster!

Roadmaster - vilket underbart namn för en bil som är vägarnas herre! Ett klassikt Buicknamn som både buss- och cykeltillverkare snyltat på. Namnet använde Buick under två perioder, 1936-1958 och 1991-1996.

Kommentarer

#1
Sven
2010-05-09 13:51

Alltså... Jag är allt annat än jänkebilsfreak, men jag måste säga att Roadmaster, såväl de sena 40-talarna som de från mitten av 50-talet, tillhör de bilar som gjort verkligt intryck på mig. Inte minst 56-an, där man lyckats förstärka det redan tidigare kraftfulla uttrycket ytterligare.

Men när det kommer till den överdesignade 58-an är det absolut iskallt! Liksom det var på Buickfronten tills Rivieran av modell 1963-1965 kom. Då imponerades man igen, denna gång av att man lyckats med en för tiden ovanligt stilren och elegant design.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.