Bild
Nästa artikel
Grattis Chevrolet Bel Air!

Grattis Chevrolet Bel Air!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny namnsdagsbil. I dag när Bernhard och Bernt väntar sig något sött till kaffet firar vi Chevrolet Bel Air!

Bel Air, med betydelsen "frisk luft", är en stadsdel i Los Angeles befolkad av filmstjärnor, artister och andra förmögna. Sunset Boulevard bildar gräns i söder.

Kommentarer

#1
Oscar G
2014-08-20 08:00

Första bilden ger minnen!
Farsan körde taxi som extraknäck i början av sextiotalet. Oftast var det Vovlosuggor som gällde, men det fanns även en fyrdörrars, tvåfärgad Bel Air -60 i stallet.
(Diarrébrun med grädde på toppen, enligt morsan...)
De gånger man fick åka med i Chevan kände man sig flott, även om man halkade hit och dit på de hala sofforna. Särskilt flott var det att få sitta fram! För det fick man: barnsäkerhet i bil var ännu science fiction.
Men designen hade sitt pris: till och med som kortbent elvaåring slog man regelbundet knäna i vindrutans eleganta knäkrossarhörn. Kan fortfarande minnas hur ont det gjorde!
Aj...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.