Bild
Nästa artikel
Grattis Nissan Laurel!

Grattis Nissan Laurel!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny bilnamnsdag. I dag den 15 januari då Lorentz och Laura har namnsdag hänger vi på och hyllar Datsun Laurel!

Laurel var en stor Datsunmodell som fanns med en rad olika karosser. Den första kom 1968 och var en smäcker sedan med lite italienskt stuk i linjeföringen.

Nästa generation blev mer USA-inspirerad och det var en trend som sedan skulle bestå genom karossbytena fram till 2002 då modellnamnet droppades.

Laurel var alltid bakhjulsdriven med längsmonterad motor fram, fyr- eller sexcylindrig.

Laurel såldes under en kort period i Sverige i början av 1980-talet med dieselmotor.

Kommentarer

#1
Gaute Halsaunet
2011-01-16 00:18

Den Laurel som er avbildet som 1982 modell kom visst tydeligvis som Skyline hjemme i Japan. Har et 1:24 byggesett av en slik fra Tamiya men jeg må jo bygge den som Laurel. Ser at den også har vært solgt her i Norge :-)
Selv er jeg mest kjent med den Laurel som kom fra ca 86 (?), denne har vært meget vanlig i Norge, ofte i 2,8 Diesel versjon. Denne Diesel motoren er visstnok egentlig en Marin motor.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.