Bild
Nästa artikel
Grattis Vauxhall Chevette!

Grattis Vauxhall Chevette!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny bilnamnsdag från Klassikerkalendern. I dag när Yvonne och Jeanette har namnsdag vill vi även fira Chevette!

Chevette var Vauxhalls version av GM:s T-plattform, i den familjen ingick också bland annat Opel Kadett, Isuzu Gemini, Holden Gemini och Chevrolet Chevette.

Vauxhall Chevette introducerades 1975 och var då en bakhjulsdriven småbil med hatchback-kaross. Senare kom två- och fyradörrars sedanvarianter och en herrgårdsvagn. Chevette var huvudsakligen en omdesignad Opel Kadett C med en mer aerodynamisk - och tuffare! - front.

I reklamen marknadsfördes Chevette som bilen som är vad du vill att den ska vara ("It´s whatever you want it to be!"), den glada musikjingeln spelades i tv-reklamen samtidigt som nunnor, bönder och alla möjliga sorters människor glatt körde runt i Chevette.

1984 lades modellen ner efter att 415 000 Vauxhall Chevette tillverkats.

Kommentarer

#1
Bruno Carstedt
2012-05-29 21:21

Hade i början av 90-talet en Vauxhall Chevette-77. En lättmekad rolig bil, som dock gick sönder lite för ofta.

#2
Eddie Öhman
2013-05-29 06:52

Kan inte finnas många kvar i trafik, vet att det rullat en i Täby för ett par år sedan men vet ej om den är skrotad.

#3
Janne G
2014-05-29 14:53

Vi får inte glömma bort Opel Chevette! När Kadett C lades ner 1979 och ersattes av den dyrare och lite större Kadett D började Opel importera brittiska Chevetter till Västtyskland mfl länder för att fungera som instegsmodell. Ersättaren till Vauxhall / Opel Chevette var Vauxhall Nova / Opel Corsa.

#4
Kalle
2019-05-29 14:17

Ganska snygg.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.