Bild
Nästa artikel
English carspotting: Morris Motorhome

English carspotting: Morris Motorhome

P-märkt utomlands

Bilspanaren kikar på en bedagad men ovanlig Morris

Den här bilen fann i Penzance ungefär en halv minut efter jag fotat Volvon i förra inlägget då min fyraårige son utropade: "Titta, pappa, där står en till gammal bil!". Jag tog några snabba bilder innan vi hastade iväg igen. Det syns inte på bilderna, men det blåste kallt och duggregnade vid fototillfället.

 
I ärlighetens namn var jag inte säker på vad det var jag sett, men den kändes väldigt brittisk och jag tycker mig ha sett dylika fordon i diverse brittiska filmer och TV-serier. Efter en närmare titt på bilderna såg jag det lilla Morrisemblemet i fronten och det visade sig vara en Morris FG.  Det verkar alltså vara en före detta ambulans från 1967, men vad den används till idag är jag osäker på, men husbil verkar troligt då det sticker i alla fall ut en skorsten genom sidorutan. Även om det inte var en vacker skapelse från början så hjälper knappast det risiga skicket till.
Modellen fanns i en rad olika utföranden och tillverkningstiden var lång. På brittiskt bilindustrimanér hette Morris FG även Austin och presenterades 1959. Från 1968 kallades den BMC och från 1970 och fram till nedläggningen 1980 hette den Leyland.
Taggar: P-märkt, Hem
English carspotting: Morris Motorhome

Kommentarer

#1
Sören Fogdenius
2013-08-06 00:26

Jag kan varmt rekommendera den engelska tv-serien "Tillbaka till Aidensfield" som går i tv 4 alla vardagar.
Händelserna tilldrar sig på engelska landsbygden under 60-talet (relativt nyinspelat)
Mången trevlig buss, lastbil, skåpbil, personbil finns att skåda.
Dessutom trevliga miljöer, skådisar och spänning, då vi får följa några polismäns arbete.

#2
Sören Fogdenius
2013-08-06 00:28

Austin FG var med i dagens Aidensfield avsnitt. Grön och grann...

#3
Oscar G
2013-08-06 09:48

Instämmer i Sörens tips! Om man uppskattar lättsam och trivsam men välskriven underhållning, med hög trovärdighet som tidsdokument, är "Tillbaka till Aidensfield" alltid trevligt.

Kan samtidigt tipsa om ännu en serie, som även den utspelar sig i Yorkshire under 60-talet. "Kommissarie Gently" är lite mer av seriös polisserie och lite mindre allmänunderhållning, men är en minst lika trovärdig tidsskildring som "Aidensfield". Bilnörden blir inte besviken. Kommissarie Gently själv, till exempel, kör en Rover 3 litre, och han ohängde adept åker en M.G. MGB. Bara en sån sak... Går på TV9.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.