Bild
Nästa artikel
Fler konstiga Saabar

Fler konstiga Saabar

P-MÄRKT

Är konstiga Saabar en tautologi? Måhända inte, men bilspanaren Tomas Åström har hittat Saabar som ÄR konstiga.

För några veckor sedan fick jag en bild på en konstig Saab 99 kombi skickad till mig och till kategorin konstiga Saabar kan jag nu lägga till ytterligare två.

Den första hittade jag i Katrineholm förra helgen: en fyrhjulsdriven Saab 900! Det har varit en GLs från gissningsvis 1980 men med dagens Saabterminologi skulle den väl heta Saab 900x. Transportstyrelsen säger att bilen är svart, vilket stämmer med verkligheten, men också att det är en Range Rover från 1974. Lastbilsregistrerad dessutom. Den har haft 22 ägare och varit avställd sen 1997. Konstigt var ordet!

Nu är det väl så att någon någon gång gift ihop Saabens kaross med chassit från Range Rovern. En crossover i ordets rätta bemärkelse och ganska snyggt utfört vad det verkar, även om bilens kanske aldrig varit i trafik i detta tillstånd. Jag borde naturligtvis undersökt bilen närmare undertill för att se hur konstruktionen såg ut men det glömde jag i sommarhettan. Någon har i alla fall roat sig med att slå sönder rutor och lyktor, men har faktiskt missat en del...

Den andra konstiga Saaben hittade jag i Uppsala stående bredvid den Ford Escort som jag uppmärksammade i januari: en Saab 9000 pickup! Grunden är en 9000 Turbo (T16) från 1986 så möjlighet till snabba transporter finns alltså. På grund av solljuset blev bilden lite överexponerad i min mobilkamera men det ser ut som ett seriöst bygge. Vad den lilla takbiten över flaket fyller för funktion kunde jag inte räkna ut annat än att den skuggar bakrutan.


På flaket ligger en Crescentmoped ur den så kallade jetlinjeserien från sextiotalet, mer bekant som raketarslet. Så mycket mer än detta hann jag inte se innan jag var tvungen att cykla vidare mot sonens dagis.

Vi får se om sommaren bjuder på fler konstiga Saabar.

Ett inlägg från: bilspanaren.blogspot.com

Taggar: P-märkt, Hem
Fler konstiga Saabar
Fler konstiga Saabar

Kommentarer

#1
saabHenke
2011-06-15 08:53

kan inte ni köpa 4*4 saaben och göra i ordning den cool kärra tycker jag.

#2
Mad-Mike
2011-06-25 19:32

Med tanke på dom där Corvette kitten som såldes till Saab 900 på 80 talet borde nån montera en Saab 99/900 kaross på en Corvette ram och göra en bigblock sleeper! Skolle ju bli en rödljus dräpare. Tänk en brun 99a från mitten av 70 talet med stänklappar och skidbox som skulle göra hjullyft och spinna loss på bakhjulen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.