Bild
Nästa artikel
Grändspaning i Spanien

Grändspaning i Spanien

P-märkt Tellus

När man spanar bilar på semestern gäller det att titta noga i varje gränd.

I Klassiker 2/2013 spanar vi bilar i hela världen. Vi uppmanar också läsare att skicka in sina semestertips. Det har Magnus Öberg gjort:

 

"Var det någon som spanat efter Fiat 600? ok Seat funkar kanske lika bra.
Upptäckte bilen i en mycket liten bergsby under en semesterresa i södra Spanien.
Tack för en mycket bra tidning.
/Magnus Öberg"


Tack Magnus!

SEAT var rakt upp och ner en spansk Fiat, ett spansk-italienskt samarbete som har burit sig väl in i våra dagar.
Sociedad Española de Automóviles de Turismo bildades 1950 men det dröjde ända till 1953 innan det började komma ut några bilar, Först Seat 1400 och från 1957 den lilla Seat 600. produktionen pågick ända fram till 1973 och över 800 000 stycken byggdes inklusive den för Spanien unika Seat 800, som var en fyrdörrars version som fanns mellan 1963 och 1968.

Taggar: P-märkt, Hem

Kommentarer

#1
Johan Falck
2013-03-11 21:57

Helt rätt spanat. bakom hörnet där gatan tar slut fynden oftast. Mina minnen med Seat 600 var när min bror jobbade som reseledare på sjuttiotalet på Mallorca. Bilen hade soltak och jag hjälpte honom att flytta stolar. Vi staplade inne i bilen på höjden och stolarna stack upp genom taket. Nästa resa var när vi skulle flytta en säng. Sängen låg löst på taket och jag satt i passagerarsätet, höll upp armarna och höll hårt i sängfjädrarna. Båda resorna gick bra och ibland känns det som att det var enklare förr:) Återigen kul spaningsbild som väcker minnen. Förr såg man dessa 600 överallt men nu är de i princip borta.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.