Bild
Nästa artikel
Opel Olympia: långparkerad låda

Opel Olympia: långparkerad låda

P-MÄRKT

Helt startberedd är den inte, men färdig för behaglig beskådan står den, i Stjärnhov i Sörmland. Och det …

… är en vacker syn tycker vi, en Opel Olympia skåpmodell, en stor fiskrök utan navkapslar. Modellen är definitivt av det utrotade slaget. Statistiken säger att 28 209 exemplar tillverkades av den här generationen 1950-1953. Men då är även den glasade kombiversionen inräknad.

Skåpmodellen var sannolikt ovanligare och fick slita mer ont under sin levnad. Klassiker håller tummarna för att Olympian någon gång kan lämna sin gräsplätt till förmån för lite asfalt.

Kommentarer

#1
Simon Kezo Johansson
2011-03-14 09:17

Även jag hoppas verkligen nån kan tänka sig att lägga ner det jobb som krävs för att rädda den så den åter får smaka asfalt. Skulle tro det är den som var ute på tradera på för ett par år sen... Rackarns, vad sugen jag var! Men avståndet och den vackra synen av redan för många (tyckte jag då...) gamla oplar på planen fick mig att avstå.

Men när jag hittade en annan hyfsad Olympia -51 förra hösten så var ju ändå opelbeståndet antingen besiktigat eller utdömt så då var det bara att koppla på släpet och hämta.

#2
Mark B
2011-03-16 17:58

I senaste Classic Motor ligger det en likadan uppåner med läsarfråga vad det är för modell.....så där finns en likadan reservdelsbil. Det är ingen slump...det är ödet. Kom igen nu Opel-fantaster!

#3
Ärke
2011-03-16 18:14

Ja det var den som låg ute på tradera för ett par år sedan, det var nämligen jag som sålde den!
Sålde den till en herre i 40-50års åldern som har en till likadan...

Vad jag förstod så ska han plocka ihop en fin orginalbil och av det som blir "över" så ska han bygga en rod, vi får väl se hur detta går vore väldans kul och få se den i livet!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.