Bild
Nästa artikel
Slumpens Vega

Slumpens Vega

P-märkt

En Chevrolet Vega siktad i Mölndal!

Jag brukar säga att världen är inte liten, bara konstig. Igår skrev jag inlägget om Chevrolet Vega och det knepiga sättet dessa transporterades på. Och tänkte på att jag har aldrig sett en Vega ute i sin naturliga miljö alls. På racerbanan syns dom ibland då karossen används ibland i dragracing, så kanske har de sålts några stycken här nån gång, men osäkert.

Samma eftermiddag åker jag förbi Hedin bil US center i Mölndal, och där utanför står en Vega! Vad är oddsen för detta egentligen? Mindre än chansen att du vinner på tipset samtidigt som påven blir buddist och en enhörning trippar förbi dig i köpcentret?

 

Men här står en skrikigt orange Vega GT av 1974 års modell, GT var alltså prestandamodellen , som ju hade hela 85 hästar... men man fick tuffa stripes också. Nytt för 1974 var ny front och bakparti, inredning och lite senare även plastskärmar fram. Verkstäderna hade tröttnat på att byta sönderrostade skärmar på årsgamla bilar. Trots Vegans allt annat än goda kvalitetsrykte, slog man säljrekord detta år med hela 460374 sålda bilar.

 

Den här Vegan i mölndal är en nyimport, såpass ny att den fortfarande rullar på Kalifornienskyltar.

Taggar: P-märkt, Hem

Kommentarer

#1
blörk
2012-06-15 10:44

Du köpte väl en massa lotter efter att du såg denna Vegan? :-)

#2
Stefan wallin
2012-06-15 23:24

Åkt/kört blå Vega tor Umeå-Hemavan med Åf Holmströms Billaffärs demobil påsken 1973.Helt utan några som helst bekymmer.Småläcker bil tyckte man då.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.