Bild
Nästa artikel
Träffpunkt 80 i Öjersjö

Träffpunkt 80 i Öjersjö

P-Märkt

En Toyota Corolla från 1987 är inget man normalt brukar stanna upp och stirra efter.

Men när man ser det blänkande skicket, med original stripes och de felfria navkapslarna som annars försvann eller gick sönder efter ett par däckbyten och trottoarkänningar, så stannar man upp och kikar närmare. 

Toyota Corolla DX från 1987 är nog ingen bil som någonsin får ett samlarvärde, ingen hetsade väl upp sig över den som ny heller, utan detta var en bil för den ointresserade medelklassköparen som bara behövde en ny bil. I de flesta fall bytte man in sin ett par år gamla och lagom inkörda vita Corolla mot en ny vit Corolla, för att sedan göra om proceduren ett par år senare.

Denna Corolla såldes ny i november 1986, och har överlevt i detta otroliga skick med bara 6700 mil på mätaren, trots det har den ändå haft sex ägare.

Toyotan bor i Öjersjö utanför Göteborg, och som om inte denna vore nog, på en uppfart runt hörnet i samma kvarter, står en lika fin och ovanlig Volvo 240 från samma år, dessutom den relativt okända 60-års jubileumsmodellen. Mer om den en annan gång.

Taggar: P-märkt, Hem

Kommentarer

#1
Daniel.S
2011-10-10 19:47

Själv började jag första klass just hösten 1986 och som den bilidiot man var och fortfarande är så hade ju vår lärarinna just en sådan då, fast röd. Framgår går ju nu m h a denna artikel att den troligtvis var helt ny då. Den stod på lärarparkeringen i många år, så pass många att en annan själv hann börja högstadiet på annan ort under tiden. Är ju rätt säker på att hon även hade dekalen "My Toyota is Fantastic" i bakrutan. Det är 80-tal detta alltså.

Sen kom nästa häftiga lärarpar 1988 till oss. Killen hade flugit Lansen som ung och körde en vit Toytota Celica från 87 med stora lila stripes och kryssekerfälgar i guld. Det blir nog inte mer häftigt 1988, vilken bil alltså tyckte man ju!

En annan höjdpunkt var den blåa VW K70 som en äldre gentleman till vikarierande slöjdlärare framförde på samma skola, i ett utsökt skick även 15-20 år efter inköp.

Daniel som minns tillbaka

#2
Jakob Leth
2011-10-12 15:14

Sådan en har jeg også! Min har dog kørt 116.000 km og jeg mangler de originalle stafferinger ellers er den nøjagtigt som bilen på billedet! Fantastisk at der er en til!

#3
Lars S
2011-10-15 08:17

En sådan hade min Farmor och Farfar. I mint condition, dock tog den sedan över av en släkting som underhöll bilen speciellt bra. Tvättades väl 1 gång om året och bara tankades. Blev sedan påkörd och bilen skrotades, tyvärr.

Enligt källor från Bilprovningen är denna modell den bästa Toyota tillverkat. Och vad jag kan minnas så var det en trevlig bil som fungerade perfekt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.