Bild
Nästa artikel
Växeln hallå?

Växeln hallå?

P-MÄRKT

Sveriges bästa bil har den kallats och enligt konspirationsteoretikerna lades den ned 1969 för att den ...

... helt enkelt var för bra. Fortfarande rullar en och annan Duett i daglig trafik och här har vi en riktig kämpe.

– Jag har sett den här bilen parkerad lite varstans på Södermalm i många år, så det var dags att fota den, skriver Robin Zander från Stockholm som skickat in bilden.

Den läckra orange nyansen med färgkod 74 började användas 1959 av Televerket och hängde med ända in på 1990-talet. Televerkets Duetter var utrustade med Bachovärmare och eldriven matlådevärmare som gjorde detta arbetsredskap mer bekvämt. Takräcke med stege upp på taket, förvaringslådor för stolpskor, telefontråd och verktyg var också standard på Televerkarna.

Årsmodellen torde vara omkring 1966. Den av Televerkets Förrådsbyrå specialbeställda sidorutan på höger plåtsida är dock borttagen. Men man ser konturerna efter den. 

Taggar: P-märkt

Kommentarer

#1
Magnus Lahi
2011-03-03 18:07

Hej Staffan,
Fel, den hade inte en eldriven matlådevärmare utan det var en matlådevärmare som drevs via kylarvattnet, förövrigt så rymde den 2 matlådor.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.