Nästa artikel
Avsnitt 81: Saabfestivalen, Kungens 99:a och besiktning av Ursaaben!
podcast

Avsnitt 81: Saabfestivalen, Kungens 99:a och besiktning av Ursaaben!

Publicerad 24 juni 2022
Fyllda av intryck från Saabfestivalen i Trollhättan berättar Claes Johansson och Björn Meyer om spännande bilar, folk och parader. Dessutom den förlängda Saab 99:an som skulle imponera på amerikanerna och hur en vanlig kontrollbesiktning av världens första Saab går till.

Claes Johansson och Björn Meyer har knappt hämtat sig från den stora Saabfestivalen i Trollhättan. Förutom en samling 92:or som väckte enorm uppmärksamhet märktes också flera riktigt fina Saab 9-5 NG, alltså den sista generationen innan konkursen.

– Den håller verkligen på att slå igenom som entusiastbil. Man ser hur mycket ägarna tycker om den när de kör den och hur avundsjuka vi andra är som tittar på. Det är nog nu man ska köpa en, eller kanske skulle man ha gjort det för tre år sedan, säger Claes Johansson.

Enligt honom är det bra ”återväxt” när det gäller Saab som entusiastbil även för den som slår till på en 9-5 NG.

– Det är samma känsla, glädje och hängivenhet som när jag började med en rostig V4. Bara med lite annan teknik. Jag tycker det är roligare än någonsin att älska Saab.

Så lyssnar du!
  • Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").
  • Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.
  • Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!
  • Medverkande i detta avsnitt är Claes Johansson, Björn Meyer och Carl Legelius.
  • Har du någon fråga, ett förslag eller något annat att säga till eller berätta för Studio Klassiker? Ring vår telefonsvarare: 08-736 12 64!

Beställ Saab Cars Magazine #8

Åttonde numret av Saab Cars Magazine – se till att säkra ditt exemplar!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.