Nästa artikel
Körjournaler, originalkartonger och elbilen som var 50 år före Tesla
Podcast

Körjournaler, originalkartonger och elbilen som var 50 år före Tesla

Publicerad 21 maj 2021 (uppdaterad 21 maj 2021)
Vad gör man när en unik Saabdetalj går i betonggolvet, vad i hela friden är en Mars II Electric och måste man nollställa trippmätaren efter varje tankning? Claes Johansson, Calle Carlquist och Carl Legelius kommer in på många intressanta ämnen i detta avsnitt av Studio Klassiker. Dessutom uppslitande fakta om originalkartongen som Calle slängde.

I veckans avsnitt diskuterar vi bland annat elbilen Mars II Electric som var en riktig pionjär, 50 år före Tesla. Robert R Aronson, entreprenören bakom företaget, byggde till och med upp ett eget laddnätverk tillsammans med Holiday Inn.

– Vilken visionär!, säger Calle Carlquist.

Vi pratar även körjournaler.

– Jag måste erkänna att jag för biljournal slaviskt, på ett nästan maniskt sätt. Men inte över kostnaderna, säger Claes Johansson.

Läs om Mars II Electric, Rover 3500 och Triumph 2.5 PI, Ford 12m och mycket mer i nya Klassiker. Du får dessutom med en körjournal!

Så lyssnar du!

Lyssna på Studio Klassiker

Medverkande är Calle Carlquist, Claes Johansson och Carl Legelius.

Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").

Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.

Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.