Nästa artikel
Mazda MX-5, Glennings overall & Chevan som hette vad den kostade
avsnitt 113

Mazda MX-5, Glennings overall & Chevan som hette vad den kostade

Publicerad 24 augusti 2023 (uppdaterad 27 augusti 2023)
Klassikerpanelen är tillbaka i studion efter sommaren. Fredrik har varit på långresa, Carl har återvänt till fyndplatsen i Ford Granada och Björn Meyer har blivit klar med sin Monark MC från 1952. Vi har fått många reaktioner på förra avsnittet om bilteve, inte minst från Carl-Ingemar Perstad själv. I Klassiker 7/2023 kör vi en tidig Mazda MX-5 Miata och i podden pratar vi om hur det gick till när den kom till Sverige 1990.

Klassiker Volvo Special 2023

Var det på 1980-talet som Volvos tillbehörsutbud var som bäst? I den åttonde upplagan av Klassikers specialutgåva om Volvo undersöker vi hur många tillbehör man egentligen kan ha i en 740 GL. 

Vi ger oss ut på en resa med en Volvo Amazon 1957 och kör längs en av få vägar i Sverige som verkligen slickar längs havet. 

Vi kör taxisuggan, PV831 som nästan bara Volvodignitärer fått åka med och i ett annat reportage kör vi Volvo Sport eller P1900 som den också kallas. 

Du får veta allt du undrat om Volvos populäraste lumparkompis, Valpen men också om efterträdarens förehavanden bakom järnridån – Volvo C202. 

Hur topprenoverar man B18-motor, var hittar man delar till klassiska Volvobilar och hur mycket är de värda? Allt detta besvaras i artiklar i vår specialutgåva. 
 
Totalt 124 sidor bara för dig som älskar Volvo!
Så lyssnar du
  • Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").
  • Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.
  • Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!
  • Medverkande i detta avsnitt är Fredrik Nyblad, Björn Meyer och Carl Legelius.
  • Har du någon fråga, ett förslag eller något annat att säga till eller berätta för Studio Klassiker? Ring vår telefonsvarare: 08-736 12 64!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.