Nästa artikel
Tid över? Lyssna ikapp på Studio Klassiker!
Podcast

Tid över? Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Publicerad 31 december 2022
Mellandagarna är ett perfekt tillfälle att ta ikapp de avsnitt du kanske missat av vår uppskattade podcast Studio Klassiker. Här är de mest lyssnade avsnitten.

Tvättmisstaget i testbilen: ”Skämdes som en hund”

Elantenn var fräckt – men kanske inte alltid så praktiskt.

Vad gör man med en Saab V4 som gått sju kilometer sedan ny? Hur noggrann går det att vara med en Volvo 240 Turbo och vågar man köpa en Citroën SM? Calle Carlquist, Björn Meyer och Carl Legelius diskuterar. 

”Skulle aldrig klara att sätta vinkelslipen i en så dyr bil”

Imponerande hemmabygge där en Saabentusiast tog saken i egna händer.

I detta specialavsnitt beger vi oss till Saab Car Museum i Trollhättan. Tillsammans med intendent Peter Bäckström diskuterar Claes Johansson och Joakim Bergqvist den hemmabyggda 9-5 NG SportCombin, 92:an med chassinummer 19 samt varför Porsche 911 är en bakvänd 900 Aero! 

Nu tittar ”superlågmilarna” fram ur garaget

”Finns många bilar som ägarna sparat på.”

Den skulle ersätta den legendariska P1800 men projektet lades ner i förtid, Fredrik Nyblad har forskat kring den okända Volvocoupén P172. Kan en sprayburk ge samma resultat som en färgspruta? Joakim Bergqvist tror sig veta svaret. Dessutom lär Carl Legelius ut sina "bästa" spartips och så diskuterar vi Volkswagen Golf Mk2.

Saabs konstigaste finess: ”Helt vansinnigt”

Den här funktionen uppskattades inte av alla.

Claes Johansson, Fredrik Nyblad och Carl Legelius pratar Saab 99, svarar på lyssnarfrågor och avslöjar vinnaren av titeln Årets Klassiker 2022!

”Jag fick tvärstopp mitt i centrala Stockholm”

Det var bara att putta på för Claes Johansson: ”Behöver bara 1,5 meter för att starta.”

Vad gör en bra motorbok? Vilka läsupplevelser har format Klassikerredaktionen? Och vad är det med folk som inte uppskattar en tvåtakts-Saab som fräser genom stan i december? Claes Johansson, Fredrik Nyblad och Carl Legelius diskuterar i senaste avsnittet av Studio Klassiker.


Här kan du se alla poddavsnitt.

Så lyssnar du
  • Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan genom att välja ett avsnitt här.
  • Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.
  • Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!
  • Har du någon fråga, ett förslag eller något annat att säga till eller berätta för Studio Klassiker? Ring vår telefonsvarare: 08-736 12 64!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.