Nästa artikel
Volkswagen K70, Volvo 66 & lite hyfs i trafiken tack!
Podcast

Volkswagen K70, Volvo 66 & lite hyfs i trafiken tack!

Publicerad 27 maj 2022
Fredrik har lyckats sälja sin Fiesta, Björn har släppt sin Speed motorcykel men Carl har köpt tillbaka familjemedlemmen Austin A70. I Studio Klassiker avsnitt 79 pratas det dessutom Volvo 66, Riley Elf och Volkswagen K70 samt vett i trafiken.

Klassikers redaktion är ofta ute på vägarna med roliga entusiastbilar, men det är inte alltid som trafiken är lika rolig.

– Många tror nog att jag kommer köra långsamt i min klassiker. De ser det som en utmaning och vill bara köra om. Men så är det oftast inte, säger Fredrik Nyblad.

Att bilen bakom ligger för nära är inte bra oavsett bil, och särskilt inte i en entusiastbil som saknar både nackstöd, krockkuddar och deformationszoner. Dessutom kan bromsarna vara sämre än i nya bilar.

– Jag känner mig orolig när andra ligger för nära. Jag har blivit påkörd bakifrån två gånger i min Volvo 240. De låg för nära, säger Fredrik.

Nästan alla gamla bilar är dessutom mindre än moderna bilar.

– Då känner man sig skraj när andra kommer för nära, säger Björn Meyer.

Det viktigaste tipset för andra bilister blir att hålla avståndet – åt alla håll: framåt, bakåt och åt sidan, och även vid parkering.

Klassiker 5/2022 – med kontrollmärke och p-skiva på köpet!

Köp den i butik fram till 14 juni eller beställ den direkt hem till brevlådan!
SÅ LYSSNAR DU PÅ STUDIO KLASSIKER
  • Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").
  • Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.
  • Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!
  • Medverkande i detta avsnitt är Fredrik Nyblad, Björn Meyer och Carl Legelius.
  • Har du någon fråga, ett förslag eller något annat att säga till eller berätta för Studio Klassiker? Ring vår telefonsvarare: 08-736 12 64!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.