Nästa artikel
Volvoträffar, broschyrer på auktion & hardtop på Alfan
Avsnitt 88

Volvoträffar, broschyrer på auktion & hardtop på Alfan

Publicerad 4 oktober 2022 (uppdaterad 4 oktober 2022)
Fredrik Nyblad och Carl Legelius drabbades av broschyrfeber när en gigantisk samling gick på auktion nyligen. Fredrik har slagit rekord i antalet besökta Volvoträffar på en månad och Carl har höstrustat sin Alfa Romeo.

Klassikers redaktion har tillfälligt tagit över en Bentley Turbo R.

– Jag känner mig kanske inte helt bekväm bakom ratten i den. Det kanske inte riktigt är den jag är. Många reagerar positivt på den och vissa rynkar på näsan. Men den är fantastiskt trevlig att köra, säger Carl Legelius.

Att montera nya däck blev ett otroligt lyft. Dimensionen är väldigt långt ifrån hur stora och tunna däcken brukar vara på moderna bilar: 255/65 R15!

– Det är enormt höga däck med mycket gummi. Vi var tvungna att vända oss till en däckfirma i England. 

En begagnad Bentley är inte alltid så dyr som många tror, men i det här fallet motsvarar däckkontot nästan 25 procent av bilens pris. Den engelska sidan visade heller ingen moms och med svensk moms, frakt och tull blir det en rejäl kostnad.

En positiv överraskning kom dock på däckfirman när det var dags för byte.

– Där utgick prislistan efter fälgstorlek. Eftersom Bentleyn alltså har 15-tumshjul klassas den som ”småbil” – med betydligt lägre prislapp än för stora suvar!

Redaktionen har också budat hem mängder med bilbroschyrer på auktion. Hade du koll på att det fanns specialversioner av Volvo 940 och 960 som hette Malmö respektive Stockholm? Och visste du att Alfa Romeo försökt övertyga tyska polisen om fördelarna med 156-modellen?

Så lyssnar du
  • Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").
  • Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.
  • Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!
  • Medverkande i detta avsnitt är Fredrik Nyblad och Carl Legelius.
  • Har du någon fråga, ett förslag eller något annat att säga till eller berätta för Studio Klassiker? Ring vår telefonsvarare: 08-736 12 64!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.