Nästa artikel
Unika köpguider: Så väljer du rätt entusiastbil
Premium

Unika köpguider: Så väljer du rätt entusiastbil

Publicerad 25 maj 2023
Att göra verklighet av drömmen och slå till på en entusiastbil är ett stort beslut. Med våra unika köpguider sparar du pengar och undviker nybörjarmissarna.

Att köpa veteranbil kan vara en utmaning även för insatta bilentusiaster. Det är mycket som kan gå fel innan drömbilen är säkrad.

Klassiker har ett fantastiskt arkiv av köpguider för alla populära modeller, och även mer udda alternativ. Vi guidar till bilens modellhistorik och listar alla viktiga punkter du måste kolla. Här kommer ett stort antal artiklar att publiceras under kommande månader.  

– Det är helt unika köpguider: vi tar in en ”riktig” bil, ägd av en entusiast, till vår studio för att fotografera den och titta närmare på den. Sedan går vi igenom mekaniken och alla viktiga punkter du ska kolla noggrant, säger Carl Legelius, chefredaktör på Klassiker.

Bli Premium-medlem i dag – klicka här!

Punkterna du ska kolla

Resultatet är en köpguide som inte har någon motsvarighet. Du får snabbt reda på styrkor och svaga punkter på alla modeller, och det finns även en kort intervju med ägaren.

– En av de mest uppskattade delarna är att vi kan berätta vad bilen är värd och vad du ska betala. Då vet du direkt om bilen du tittar på är överprisad eller kanske misstänkt billig, säger Carl Legelius.

Klassikers erfarna experter guidar även till några alternativa modeller som kan vara intressanta samt till klubbar, sidor på nätet samt böcker som kan vara till hjälp.

– Ska du köpa entusiastbil ska du absolut läsa köpguiden först – det lönar sig. Dessutom får alla Premium-medlemmar tillgång till hela arkivet med köpguider som sträcker sig många år tillbaka, säger Carl Legelius.

Bli Premium-medlem i dag – klicka här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.