Nästa artikel
Så skapar du ditt Premium-konto
Tidningen

Så skapar du ditt Premium-konto

Publicerad 12 september 2022 (uppdaterad 26 september 2023)
Klassiker inför nu ett Premium-medlemskap för att kunna ge dig som läsare ännu mer och bättre material. Så här aktiverar du ditt Premium-konto, vilket ingår för dig som prenumererar på tidningen.

Klassiker satsar nu allt mer på att ge dig som vill läsa de bästa artiklarna om klassiska bilar ännu mer material online. Genom ett Premium-medlemskap kommer du åt att läsa våra välgjorda reportage, djuplodande köpguider, redaktionens senaste biläventyr och nyttiga mektips. Vi har skapat vårt Premium-medlemskap som du kan teckna antingen per månad eller årsvis – men som också ingår i det fall du prenumererar på vår tryckta tidning. Så här fungerar det i praktiken. Häng med så förklarar vi. 

När du möter en artikel som endast är öppen för läsare med Premium-konto finns två val och det ser ut som nedan:

Är du redan registrerad Premium-kund väljer du helt enkelt ”Logga in” och har du använt tjänsten tidigare i samma webbläsare behöver du inte göra något mer utan loggas in per automatik. Vi lagrar inloggningen hos dig med en liten "kaka". Är det en ny webbläsare du använder behöver du ange din mejladress eller telefonnummer, beroende på vad du väljer att registrera dig med, samt lösenord.

Är du prenumerant på den tryckta tidningen men inte använt Premium-tjänsten här på webben klickar du på Logga in och därefter på ”Registrera ny användare” för att skapa ditt konto och koppla ihop det med din prenumeration. 

Du behöver ange mobilnummer eller epost när du sätter upp kontot då vi skickar en bekräftelsekod per SMS eller epost. Om du väljer mobilnummer så är det också med mobilnummer som du loggar in framöver och vice versa.

Stäng inte detta fönster under inloggningen. I nästa steg skapar du ett eget lösenord för tjänsten. Detta gör du även i det fall du köper någon av våra tjänster. Detta är kopplat till inloggningen. 

Först väljer du hur du tar emot koden. 

Genom engångskoden verifierar du att vi har rätt telefonnummer / epostadress till dig. 

Därefter får du ange dina uppgifter för att vi ska kunna koppla ihop dig i vårt prenumerationsregister. Observera att när du skriver in postnummer ska det vara utan mellanslag. En liten detalj är att om du har ett dubbelnamn – exempelvis Jan-Erik – som på din prenumerationsavi står utan bindestreck (alltså Jan Erik) så ska du enbart söka på Jan. Detta för att Erik då skrivits in som ett mellannamn och inte del av förnamnet. Detta är en bugg som vi hittat och ibland är det tyvärr den mänskliga faktorn kring hur det dessa dubbelnamn är registrerade i vår databas.

Genom dina uppgifter försöker vi hitta dig i vår databas. 

Har du ingen aktiv prenumeration på vår tryckta tidning väljer du ”Läs mer” och får då tre olika val.

  • Du kan starta ett Premium-medlemskap där du kan läsa alla artiklar online och dessutom alla tidningar i digital form. Det är en månadsprenumeration som kan sägas upp när som helst. Ingen bindningstid för detta alternativ. 
  • Du kan även teckna dig för Premium Plus – ett medlemskap där du betalar ett fast belopp varje månad men där du förutom allt digitalt även får alla nya ordinarie utgåvor av tidningen hem i brevlådan. Det här valet blir mer ekonomiskt och passar dig som vill ha flexibilitet att avsluta när som helst. 
  • Vill du inte betala månadsvis utan föredrar en klassisk prenumeration kallar vi det för Premium Komplett. Det ger dig tidningen i tryckt form hem i brevlådan samt tillgång till de alla tidningarna i digital form och dessutom allt det material som ligger under Premium. Ingen automatisk förnyelse. Det är det mest ekonomiska alternativet. 

Du hittar gällande erbjudande på klassiker.nu/handla

Hoppas att du kommer gilla utvecklingen för Premium

Problem vid inloggning

Testa alltid innan du kontaktar kundtjänst att logga ut och sedan in igen. Det kan du göra med följande länkar:
Ut: https://www.klassiker.nu/okf_mediaconnect/logout
In: https://www.klassiker.nu/okf_mediaconnect/login

Buggar vi fångat upp som kan ge problem:

  • Om du har problem att hitta din prenumeration, dubbelkolla så att du inte skrivit ditt postnummer med mellanslag.
  • Om du har dubbelnamn kan du testa att enbart söka på första delen av ditt förnamn i kombination med efternamnet. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.