Bild
Nästa artikel

Drifting away!

Klassikerkampen

Att sladda Volvo 240 blir aldrig tråkigt. Carl och Niklas lånar Fredriks gubbvita automatare för en stunds avkoppling på lunchen och kommer hem betydligt gladare. Äkta folkhemsnöje.

Parkeringen är precis så öde som vi hoppats och fnitternivån i den byråkratblå kupén blir snabbt högsta möjliga.

Dubbdäcken som lämnade Gislaved någon gång på 90-talet greppar knappt alls och farten överstiger nog aldrig 40 knyck men det gör det hela bara roligare.

Ratten snurrar mellan lätta händer, bakhjulet spinner vilt och vi är 18 igen!

När jag och Automobils chefredaktör Niklas Carle fick låna nycklarna till Fredriks Volvo 244 DL över lunchen stod det snabbt kristallklart vad vi skulle göra. Förmiddagens möten, textredigering, bildväljande och korrekturläsning måste uppvägas med något kul.

- Vi drar och sladdar lite!

Den som säger att en Volvo 240 är tråkig att köra vet inte vad han talar om. Jag kan inte tänka mig att Niklas var ens i närheten så här munter när han rattade Automobils senaste testbil, det var visst någon Jaguar med kompressor.

Med en fantastisk känsla håller han den gamla 244.an på perfekt sladd, runt, runt, fram och tillbaka. Leendet är lika brett som körstilen!

Jag har också bredsladdat en hel del med 240 genom åren men lyckas inte riktigt lika bra som Niklas. Det blir en del snurr och plötsliga understyrningar. Men så kul jag har!

Det här är avkoppling och uppiggning på samma gång! Strunta i management-spat och akupressur-konferensen - köp en 240 för sju tusen och sladda lite istället!

Tack Fredrik för lånet, vi ställde bilen på gatan ...

Drifting away!
Drifting away!
Drifting away!

Kommentarer

#1
NIklas Carle
2010-03-03 08:37

Det bästa i artikeln är dolt i ett av plastinnertaket framkallat dunkel. På den översta bilden kan skarpsynta ta del av Carls frenetiska inlevelse bakom kringlan. Notera högerhandens fingerspret bakom a-stolpen. Helt oregisserat - helt underbart.

Tack för lånet Fredrik, ledsen för framstöten och bakrutan. Kanske finns nya på Tradera.

Carl; Samma tid imorgon?

/Niklas @ Automobil

#1
Fredrik Nyblad, Klassiker
2010-03-03 09:48

Niklas, din M3 E30 var jättelätt att tjuvkoppla! Tyvärr så hade den jättelätt att fastna i en betongvägg också...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.