Nästa artikel
Ford Fiesta: Nu vaskar vi!
Operation Bravo del 9

Ford Fiesta: Nu vaskar vi!

Publicerad 29 april 2013
Äntigen ska vi få se hur Fiestan ser ut under dammet. Lite läskigt.

Kanske har vi dragit ut på det onödigt länge men från början gick det ju inte att tvätta Fiestan eftersom ena sidorutan var krossad. Och sedan är det ju mer praktiskt att flytta runt en bil som faktiskt går att starta. Nu har detta varit fixat ett tag men ändå har vi inte direkt stressat till tvätthallen.

Det tjocka lagret av damm och smuts gör ju att bilen ser så spännande ut – så lovande. Det bor mycket magi i uttrycket ”fyndskick”. När smutsen väl är borttvättad kommer Fiestan att gå in i en ny fas och allt kommer att handla om att hålla den så fin som möjligt.

Risken för att vi hittar lackskador som vi inte anat innan känns inte så stor men lite pirrigt är det ändå när vi till slut rycker fram högtryckstvätten.

Att tvätta en Fiesta går snabbt och efter bara tjugo minuters lättsamt arbete har vi facit. Den är nästan så fin som vi hoppats. Lacken är hel och jämn men bär spår av maskintvätt. Det blir till att ta fram polermaskinen.

Snart är det spännande dammlagret ett minne blott.

Motorn är mer än lovligt dammig. Här kommer att krävas mer än avfettning och högtryck.

Lika kul som det är att arbeta med högtryckstvätt, lika tråkigt är det att titta på.

Blank som i en bilannons! Men vi måste få polera för att få upp glansen i lacken. Motorn startar direkt trots ganska våldsam motortvätt!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.