Bild
Nästa artikel
Ford Fiesta: Nu vaskar vi!

Ford Fiesta: Nu vaskar vi!

Operation Bravo del 9

Äntigen ska vi få se hur Fiestan ser ut under dammet. Lite läskigt.

Kanske har vi dragit ut på det onödigt länge men från början gick det ju inte att tvätta Fiestan eftersom ena sidorutan var krossad. Och sedan är det ju mer praktiskt att flytta runt en bil som faktiskt går att starta. Nu har detta varit fixat ett tag men ändå har vi inte direkt stressat till tvätthallen.

Det tjocka lagret av damm och smuts gör ju att bilen ser så spännande ut – så lovande. Det bor mycket magi i uttrycket ”fyndskick”. När smutsen väl är borttvättad kommer Fiestan att gå in i en ny fas och allt kommer att handla om att hålla den så fin som möjligt.

Risken för att vi hittar lackskador som vi inte anat innan känns inte så stor men lite pirrigt är det ändå när vi till slut rycker fram högtryckstvätten.

Att tvätta en Fiesta går snabbt och efter bara tjugo minuters lättsamt arbete har vi facit. Den är nästan så fin som vi hoppats. Lacken är hel och jämn men bär spår av maskintvätt. Det blir till att ta fram polermaskinen.

Kommentarer

#1
Peter Stråhlfors
2013-04-29 23:17

Har ni kvar de cola fälgarna som figurerade för ett par år sedan ??

#2
Carl Legelius
2013-04-30 16:47

Du har bra minne Peter! Tyvärr följde de med den bilen de satt på. Men originalfälgarna på den här bilen är i så osannolikt fint skick att det inte gör nåt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.