Bild
Nästa artikel
Jons Motorbygge del 10

Jons Motorbygge del 10

Jons motorbygge

Jon bygger en helt ny jättestor motor till sin Volkswagen 1600 TL. Tionde delen och ett avgassystem börjar ta form – i England?!

En av de stora fördelarna med att vara Volkswagen typ 3 ägare är att man kan ta del av den gigantiska eftermarknad som uppstått kring Volkswagen typ 1, båda modellerna delar samma grundmotor. En av de komponenter som inte kan användas är avgassystemet. Eftersom kylfläkten är monterad i motorns bakkant passar inte trimavgassystem konstruerade till Volkswagen typ 1. Hittills har marknaden varit tunnsådd med trimavgassystem i vettig kvalitet till Volkswagen typ 3.

Richard Thomas i England är mer känd under artistnamnet Turbo Thomas. Han har sin verkstad i Hanbury, en bit från Birmingham – och där tillverkar han finfina avgassystem till Volkswagen och Porscheägare. På beställning – det är bara att ringa och förklara behoven, så kommer några månader senare prima rörmokeri med posten.

Efter en hastig blick på specifikationerna för min motor bedömde Richard att rostfria rör i 42 millimeter borde vara ”about right”. Till Volkswagen typ 3 erbjuder Richard två olika varianter av grenrör. Den ena varianten spottar avgaserna rakt bakåt. Inte min smak då det innebär att ljuddämpare till viss del hamnar utanför karossen. Det andra grenröret han bygger har flänsen monterad i sidan. I mina ögon en bättre lösning då det blir lättare att trolla bort ljuddämparen.

Avgasgrenrör är en hel vetenskap och lite till. Teorin är att med alla rör lika långa mätt från avgasventil till kollektorn – den punkt där rören sammanstrålar – bildas ett sug i systemet som tömmer cylindrarna på avgaser. Avgassystemet kan faktiskt hjälpa till att dra ny bränsle/luft blandning in i cylindrarna. Längden på rören i systemet bestämmer inom vilket varvtalsområdet suget blir kraftigast.


Det går att räkna sig fram till det perfekta avgassystemet. För den som vill fördjupa sig ordentligt i ämnet kan boken ”Scientific design of exhaust and intake systems” av Philip H Smith och John C Morrison varmt rekommenderas. Den riktar sig kanske främst till motorcykeltrimmare, men teorierna är desamma för en bilmotor.

Nu är det vetenskapligt perfekta avgassystemet ett ganska svåruppnåeligt ideal när motorn ska rymmas i ett motorrum. Särskilt i en folkvagns motorrum. Avgasgrenröret ska helst inte koka oljan i oljefiltret – förvärma kylluften som ska kyla cylindrar och topplock – skrynkla lackeringen på akterspegeln. Nej, det där får Richard klura på.

 


Text Jon Remmers
Foto Richard Thomas

Taggar: Projektbilar, Hem

Kommentarer

#1
Matte P
2012-10-23 15:20

Somliga går hela vägen :)

http://www.youtube.com/watch?v=oU-jULzz-1w

#2
Stefan Frick
2012-10-24 15:01

Han är ruskgt duktig på att svetsa rostfritt, köpte "ersättningsrör" till mitt typ4-i-typ1-bygge för några år sedan. Tyvärr var han inte riktigt lika duktig på att hålla leveranstiden, fast å andra sidan är ju jag inte klar med bygget än :-)
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=7001

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.