Bild
Nästa artikel
Jons Motorbygge del 6

Jons Motorbygge del 6

Projektbilar

Herrejössesdunderklumpbygget till Jons VW 1600TL har tagit fart igen, följ projektet här på webben

Det är underligt hur något så enkelt som att kapa av en allt för lång pinnbult plötsligt, stående i köket blir till ett jätteprojekt. Samtidigt som mätningar med indikatorklocka, sådana som man bävat inför, visar sig gå som en dans.

Föresatsen var att motorn skulle byggas i mitt sovrum. Det borde inte vara allt för svårt. Folkamotorer är enkla maskiner. Genom att köpa ett färdigt kit borde jag ha kommit en god bit på vägen? I nuläget har stora delar verktygen som tidigare bodde i mina föräldrars garage flyttat in i mitt sovrum, och därefter liksom flutit ut i angränsande utrymmen. Själv börjar jag fundera på var man ska sova i röran. Tanken att flytta sängen till föräldrarnas garage har slagit mig – men avskrivits – bland annat för att pendlingsavståndet till Stockholm skulle bli orimligt långt. Istället kan jag stoltsera med att ha ett av Stockholms mest välutrustade sovrum.

Skruvstycke – check.

mikrometrar – check.

momentnyckel – check.

gasverk – check.

Vinkelslip? Ingen kommentar.

Det finns egentligen bara ett sätt att bli av med alla motordelar som dräller. De måste monteras. Inte provmonteras. De måste monteras permanent. I förra delen byggde jag vevaxeln – och nu är det dags att sätta ihop motorblocket.

 

Text&Foto Jon Remmers

Taggar: Projektbilar, Hem

Kommentarer

#1
Kjell Svensson
2012-08-16 16:02

Du är galen Jon!!

Kul beskrivning av bostaden dock!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.