Bild
Nästa artikel
Och bilen går bra?

Och bilen går bra?

Snöpligt

Wahlströmsbilen blev radiokändis...

Bil står still i Tingstadstunneln, är en inte helt ovanligt att höra när trafikrapporten Göteborg går in och bryter i radion, och man har alltid undrat vad det är för stackars sate som sitter där....  Nu hände just detta, som alltid händer alla andra.  


För det första att köra öppen bil i tunneln är inget att rekommendera, det är ett enormt larm och dån, precis när jag passerat den lägsta punkten märkte jag att ett av de otaliga ljuden tystnade, nämligen min egen motor...   

Smått panikslagen drar jag frenetiskt i startreglaget medans bilen saktar in längs kanten , till ingen nytta, det var ingen hemma under huven längre.  Mer bekymmersamt är att nu står vi i en mörk tunnel med en liten kolsvart bil utan möjlighet att signalera eller på annat sätt göra sig uppmärksam på sin existens.     Turligt nog är den inte så stor, och folk verkar mer uppmärksamma än vad man ofta kan tyckas tro, efter ett tag sinar trafiken i just högerfilen och då förstår att hjälp bör vara på väg.  Mycket riktigt efter någon kvart kom en stor blinkande vägassistansbil.  Som snabbt och smidigt drar ut dagens svarta får ur tunneln igen.

Väl ute kunde det snabbt konstateras att stoppet berodde på vanlig hederlig soppatorsk... Det fanns förvisso bensin i tanken men tydligen inte tillräckligt för att pumpen skulle orka med att flytta de sista resterna den lilla biten upp till förgasaren. Assistanskillen var behjälplig med att trolla fram en reservdunk och slog på ett par liter, en tjänst dom annars inte brukar bidra med, men gjorde ett undantag för den här konstiga lilla bilen. Med en snaps uppepå det så sparkar sidventilaren igång och spinner raskt igen.  Så nu har man sällat sig själv till den skaran som blivit radiokändisar via trafikrapporten, stillastående bil i höger körfält, Tingstadstunneln norrgående riktning.

Tingstadstunneln

Längd: 574 meter

Byggår 1961-68

Invigd: 29/3 1968

Trafikmängd: 120 000 bilar per dygn

Lägsta punkt, 13,4 meter under havet

Taggar: Projektbilar, Hem

Kommentarer

#1
Olle Pistvakt
2012-06-29 13:00

En sån dag. En sån riktig äventyrsdag!

#2
Tony M
2012-07-01 15:29

Vill nog ändå säga att om "vanligt folk" skall ha förståelse för vår hobby är det vårt förbannade ansvar att se till att vi har bensin i tanken. Kör själv ofta genom Tingstadstunneln på vägen hem och har ofta undrat vilka idioter som inte kan planera sin körning eller som ger sig ut i trafiken med dåliga bilar.

Otroligt ansvarslöst!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.