Bild
Nästa artikel

Stoppad filmkarriär?

KLASSIKERKAMPEN

Fredrik Nyblads projektbil i Klassikerkampen: Volvo 240 DL har blivit erbjuden att bli filmstjärna. Men Fredrik tvingas kanske tacka nej.

Ett mail damp ner med en intressant ämnesrad: "Din bil i film…". En fordonskoordinator i ett stort svenskt filmprojekt hade fått höra talas om min 240 genom Claes Rydholm på Volvo Cars Heritage.

Jag utelämnar vilken film det är med respekt för projektet, men den utspelar sig mellan 1960- till slutet av 1980-talet. Därför behövde de bilar från olika tidsepoker.

Fordonskoordinatorn skrev i mejlet: "Skulle du vara intresserad av att hyra ut någon eller några av dina bilar som vi kan ha med i inspelningen en eller ett par dagar?  Som bilägare är du mer än välkommen att närvara och köra dina egna bilar under inspelning om du så önskar."

På Klassiker får vi då och då kontakt med personer som söker fordon till film- och tv-inspelningar. Oftast hör de av mig med bara någon dags varsel och ofta saknar de helt förståelse för hur Sveriges bilpark gestaltade sig ett givet år. Att det exempelvis 1965 skulle finnas en del 1950-talare i gatubilden verkar åtminstone en del filmproduktionspersonal inte förstå.

En del förfrågningar är mer absurda än andra, till en dokusåpa ville ett produktionsbolag två dagar senare ha tre vita klassiska Rolls-Royce - mitt i vintern!

Den här gången var framförhållningen för bra. Inspelningen ska ske i maj-juni och då kan det vara så att våra Klassikerkampsbilar redan är sålda. Så kanske är min Volvos filmkarriär över redan innan den börjat.
Taggar: Projektbilar
Stoppad filmkarriär?

Kommentarer

#1
Ville
2010-04-08 18:29

Vilken film är det? Losermannen?

#1
Per
2010-04-10 00:26

Hoho!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.