Nästa artikel
När James Hunt skulle sälja Vauxhall Chevette
Reklampaus

När James Hunt skulle sälja Vauxhall Chevette

Publicerad 9 augusti 2023
F1-proffset James Hunt fick förmodligen ganska bra betalt för att säga att han jobbpendlade med Vauxhall Chevette.

Ju timidare bil desto kraftigare tag krävs i annonserna. Därför ser vi inte bara en utan två James Hunt i denna kreation för Vauxhall Chevette, det engelska GM:s bidrag till en världsbil på 1970-talet. Chevette och dess släktingar med halvkombilucka tillverkades snart sagt över hela vårt klot och var en snabbinsats för att kontra nya Volkswagen Golf som i allt var en modernare bil.

James Hunt, världsmästare i Formel 1 1976, skulle alltså köra något av det mest konventionella och vardagliga som tänkas kunde till racerbanorna? Tillåt oss att tvivla, men ersättningen för att ställa upp på bild var antagligen god.

Modellen var det givna valet för den som tyckte att Opel Kadett City var alltför vanlig. För att särskilja Chevette från sin tyska kusin fick bilen den underbettsfront som missprydde åtskilliga Vauxhallmodeller vid denna tid. Rutig klädsel ingick också.

James Hunt har gått till historien som en kvinnokarl världen knappast skådat vare sig förr eller senare. Det kan vara mer ett upptrissat rykte än en sanning. Alldeles klart var han en förartalang av ovanliga mått men han hamnade ofta i fel bilar. Och på sin fritid körde han nog inte så mycket Vauxhall Chevette som han sysslade med sin verkligt stora passion vid sidan av Formel 1 – papegojor!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.