Nästa artikel
112 bilder från årets stora bilauktion!
Världens största Volvoauktion

112 bilder från årets stora bilauktion!

Publicerad 21 september 2017 (uppdaterad 21 september 2017)
Visningen inför auktionen på Kjell Olssons stora bilsamling är i full gång och spekulanter från när och fjärran förväntas till Olofström. Vi har bilderna!
Kjell Olsson sveper med dammvippan. Det börjar närma sig final! Ute står högvis med klassiker i väntan på nya ägare. Där inne har vi de verkliga pärlorna – raderna med Carioca, P1900, PV Export, 240 Turbo och mängder med annat! 

 Själva auktionen sker på webben med avslut den 22, 23 och 24 september. Men torsdag och fredag den 20 och 21 september, alltså i dag och i morgon är det visning på plats i Olofström – och nu gäller det! 
 
– 700 köpare har registrerat sig, säger ansvarige Michael Luft från Bilweb Auctions. Just nu är det en amerikan som leder budgivningen på P1900 och en tysk på en av ÖV4:orna.
 
Fortfarande är det många bilar som har väldigt låga bud men Michael Luft verkar inte orolig.
 
– Priserna kommer att stiga, säger han förväntansfullt. Det är inte ovanligt att de går upp med 50 procent sista timmarna.
 
De senaste dagarna har det varit bråda dagar med att få fram alla bilar, en del inrullade i containers för drygt 20 år sedan och sedan dess aldrig rörda. Vissa idag i skriande behov av lite omvårdnad.
 
– Det har varit mycket frågor. Många undrar ju om de kan köra med bilarna hem men vi är försiktiga med sådana löften. Merparten av bilarna har inte rullat på många år, säger Michael Luft. 
 
Kjell Olsson känner själv sig hyggligt avslappnad:

– Det här känns bra! Det jobbiga har varit alla nyfikna och alla som ringt med frågor! 
 
Har du inte själv vägarna förbi Olofström i Blekinge? Spana in fynden här! 

Auktionen hittar du här!
 
 
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.