Nästa artikel
30 år sedan Ronnie dog
minnesdag

30 år sedan Ronnie dog

Publicerad 9 september 2008 (uppdaterad 17 juni 2010)
Fotografen Kenneth Olausson följde Ronnie Peterson under tio år. Nu
skriver han en unik artikelserie om Sveriges störste racingtalang i
Klassikers systertidning Automobil.
- Vi blev snabbt kompisar, och jag följde Ronnie i med- och motgångar på tävlingar runt hela världen under tio år, berättar Kenneth Olausson.

Tusentals bilder från tävlingarna blev resultatet, men även mängder av bilder bakom kulisserna. Ett antal av dessa, tidigare opublicerade bilder, utgör grunden i den artikelserie som löper i Klassikers systertidning AUTOMOBIL sedan ett drygt år tillbaka.
- Eftersom jag ofta bodde tillsammans med Ronnie, ibland delade vi till och med rum, hade jag unika möjligheter att fånga inte bara den professionelle racingföraren utan även människan på bild, säger Kenneth Olausson.
Artikelserien Ronnie Peterson i Automobil ger många nya pusselbitar till levnadsteckningen av den störste idolen. Än i dag är Ronnie Peterson för många, både i Sverige och utomlands, den störste.

UNIK LISTA! På Automobils hemsida, www.automobil.se, finns en unik sammanställning över alla Ronnie Petersons tävlingsinsatser och -resultat, sammanställd av Kenneth Olausson. När, var och hur placerade sig Ronnie? Vilken bil körde han? Svaren finns på www.automobil.se.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.