Nästa artikel
4,8 mil – den verkliga lågmilaren nu till salu!
Reportage

4,8 mil – den verkliga lågmilaren nu till salu!

Publicerad 7 november 2017 (uppdaterad 7 november 2017)
I senaste numret skriver vi om en Saab 96 Jubileum som gått 15,9 mil. En riktig långmilare visar det sig. Nu är ytterligare en på väg ut till försäljning. Den har bara gått en tredjedel så mycket – 4,8 mil!
Jubileumsbilen ska nu säljas på auktion tillsammans med ytterligare två unika lågmilare, en mycket ovanlig Saab V4 De Luxe -67 som gått 676 mil och en tidig Saab 99 från 1971 med knappt 1 700 mil på mätaren. 

Samlingen som kommer från Thulinättlingen Eskil Thulin har sedan i slutet av 1980-talet stått på Saab Car Museum i Trollhättan men ska nu säljas tillsammans med ytterligare drygt hundra bilar på Bilwebauctions höstauktion den 19 november, med visning 17-18 november. 

– Vi kommer att ha visning på två ställen den här gången, säger Michael Luft – ansvarig för auktionen som likt tidigare kommer vara helt nätbaserad.  

Den här gången kommer hälften att bilarna visas i Kjell Olssons lokaler i Olofström, och resten i Sandared utanför Borås, dit även Saabarna transporterats. 

– Det här är fina bilar och när en museiintendent säger det är det så, säger Peter Bäckström på Saab Car Museum i Trollhättan. 

Själv konstaterar han att det är lycka och förbannelse på en och samma gång med så unikt få mil. 

– De skulle må bra av att sättas igång och rulla 100-150 mil varje sommar. Å andra sidan är det miltalen som gör dem unika. Det ska bli intressant att se vart de tar vägen. Och vad de kommer att gå för!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.