Bild
Nästa artikel
Anglikaner i Amerika

Anglikaner i Amerika

Reklam från förr

Av någon anledning sålde Ford även sina europeiska modeller i USA.

Här kallades den Kvart i fem, snedrutan, bärplockaren med mera, vad den kom att kallas i USA har jag ingen aning om. Men bara faktum att Ford själva tog över sina Europamodeller på ett ganska tidigt stadium är ganska anmärkningsvärt. Den första generationen Anglia/Popular fann på marknaden där iallfall i början av femtiotalet, dessutom tillhandahöll man även de tyska Taunusmodellerna.

Anglia 105E som modellen från 1959-67 med snedrutan heter har ändå en viss USA-anknytning, då den inåtlutade bakrutan även återfannsn på Lincoln och Mercurys modeller.   Hur framgångsrika dessa var på de stora bilarnas marknad är obekant, men dom var inte ett helt ovanligt inslag i gatubilden.  

Taggar: Reportage, Hem
Anglikaner i Amerika
Anglikaner i Amerika
Anglikaner i Amerika

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2011-11-04 18:50

Det såldes fler europeiska småbilar i USA än vad man kan tro. Renault cv4 och Dauphine, Austin A40 Devon m.fl. På ett vykort jag har från San Fransisco kommer det en Lloyd hgv med vita däcksidor.

#2
Mårten Carlsson
2011-11-04 20:33

Jag hittade en Lloyd på en skrot i Oregon! dessutom har jag amerikanska reklamblad för DKW, SAAB, Skoda med flera, till och med Wartburg, som presenterades som en tysk kvalitetsbil! men dom nämner inte vilket Tyskland den kom från...

#3
kaninteloggain
2011-11-07 15:49

Nåja, kunde Saab sälja sina puttrande 3-pipar i USA, så var det väl inget konstigt med Anglia.
De var ju betydligt mindre konstiga än Saab...

//hultarn

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.