Nästa artikel
Ännu en lågmilar-Saab på auktion!
431 mil

Ännu en lågmilar-Saab på auktion!

Publicerad 4 april 2018 (uppdaterad 5 april 2018)
Först upptäcktes en Saab 96 av jubileumsmodell som gått 15,9 mil, sedan såldes en som bara gått en fjärdedel av det. Nu har ytterligare ett exemplar av sista Saab 96-serien kommit fram i ljuset. I maj går den på auktion!
När den Saab 96 Jubileum som bara gått 4,8 mil sedan ny klubbades för 350 000 kronor var det nytt rekord för modellen. Kanske är det detta som lockat fram ytterligare en lågmilare av samma modell.

För nog är väl 431 mil fortfarande att betrakta som en tämligen modest körsträcka. Det ska bli mycket spännande att se vad den går för på Bilweb Auctions auktion den 5-6 maj.

Så här beskriver Bilweb Auction bilen:
"Den här jubileumsbilen köptes ny 1980 av en Saabhandlare som nu 38 år senare bestämt sig för att skiljas från sin absoluta favoritbil. Med chassinummer 96806002531 är detta en av de senare och precis som de övriga 400 med lack i Aquamarin blå metallic, blå plyschinredning och lättmetallfälgar från tyska Ronal. Direkt efter leveransen plockades skärmarna av och bilen behandlades mycket noggrant med Tectyl. Därefter kördes den några hundra sommarmil och har sedan dess bara startats upp med jämna mellanrum. Med full dokumentation och en ägare har bilen till dags dato rullat 431 mil. Sedan senaste besiktningen år 2000 har den gått sex mil! Lacken är förstås felfri och klädseln precis lika puderfin och oblekt som när den tillverkades vid Valmetfabriken i finska Nystad. Varje detalj känns osliten och den här Saaben till och med doftar som när den var ny. Under motorhuven vilar förstås V4:an på 68 hk som har alla originaldekaler och den idag ovanliga luftrenarsnabeln till till förvärmningen på plats. Med bilen följer full dokumentation."

Budgivningen öppnar i slutet av april och den 5-6 maj ska ett hundratal klassiker gå under den digitala klubban – bland objekten finns Klassiker-medarbetaren Fredrik Nyblads Volvo 165

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.