Nästa artikel
Auktionsfinalen närmar sig!
Reportage

Auktionsfinalen närmar sig!

Publicerad 17 november 2017 (uppdaterad 17 november 2017)
Läge för en hembyggd 1800S cabriolet? Kanske en Ferguson Grålle eller en obrukad Saab 96 Jubileum? Just nu pågår visningen för fullt inför höstens klassikerauktion.
I detta nu pågår visningen för fullt inför höstens stora klassikerauktion. Idag fredag den 17 november och i morgon lördag visas objekten i Sandared och Olofström inför auktionsfinalen som börjar på söndag.

Precis som vid den stora Volvoauktionen tidigare i höst är det Bilwebauctions som står bakom och upplägget är samma. Budgivningen sker via nätet och för att kunna lägga bud behöver man vara registrerad via företagets hemsida.

Denna gång handlar det alltså om totalt närmare 100 bilar, lastbilar, traktorer och tvåhjulingar som ska byta ägare. 

För någon vecka sedan skrev vi bland annat om en i praktiken obrukad Saab 96 Jubileum där nu högsta budet ligger på 190 000 kronor. I övrigt kan rapporteras om en så här långt ganska försiktig budgivning , vilket  betyder att många fortfarande inte passerat sina reservationspris.   

Under veckan har det fortsatt poppa ut nya objekt på hemsidan, bland annat flera fina VW Typ 2, en Hudson Hornet och en udda hembyggd Volvo 1800S cabriolet.
Vissa av bilarna känns igen från auktionen på Kjell Olssons Volvosamling men merparten är nya, bland annat från Autoseum i Simrishamn.

Jämfört med premiärauktionen i Olofström märks ett fortsatt intresse kring de tunga lastbilarna och den här gången har det även tillkommit ett antal veterantraktorer. Bland annat en Ferguson Grålle som än så länge bara kommit upp i 4000 kronor. Än större fyndläge är det på Volvo Krabaten med B16-motor som än så länge bara budats upp till 1 000 kronor. 


http://www.klassiker.nu/reportage/hundra-klassiker-soker-nya-agare

http://www.klassiker.nu/reportage/48-mil-den-verkliga-lagmilaren-nu-till-salu

 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.