Bild
Nästa artikel
Auktionstips

Auktionstips

Reportage

I helgen hålls det gårdsauktion i Frövi utanför Lindesberg, här utropas allt från tallrikar, traktorer och en Rolls Royce

Auktionen innehåller c:a 700 utrop, och däribland denna Rolls Royce Silver Spirit från 1983. En modern klassiker som har allt man kan önska sig i komfort och utrustningsväg. Denna nya generation Rolls Royce som kom 1980 fanns i två basvarianter Silver Spirit och den lite längre Silver Spur. Inköp och ägande av en sådan här är inte så oerhört dyrt som man kan tro, och man får mycket bil för pengarna.

Mer under klubban på lördag är en del nyare och äldre mopeder, en BM Boxer traktor från 1965 och en Ski-Doo snöskooter av äldre modell, samt övrigt husgeråd, tavlor, maskiner med mera.

Auktionen öppnar klockan 11:00 lördag 31:a mars, adressen är Kyrkvägen 22, Frövi, mer information finns på: http://www.lindesbergsauktionskammare.se/valkommen.html

Tipstack till Per Andersson

Taggar: Reportage, Hem
Auktionstips
Auktionstips

Kommentarer

#1
blörk
2012-03-29 22:23

En begagnad Rolls är kanske inte så dyr i inköp men reservdelar kostar skjortan och service och reparationer tömmer snabbt börsen om man inte kan göra det själv eller känner en händig billig mekaniker.

#2
Morgan Eklöf
2012-03-30 00:31

Hur svåra är egentligen Rolls att skruva för en dugligt rutinerad hemmamek? De är ju gjorda för att servas och repareras hur länge som helst.

#3
carl Rover 3500 fan
2012-03-30 10:51

korrekt morgan! RR har mkt mkt "slägga spett" i sin teknik. I vart fall modellen i artikeln. Rhodins i SAABs hemmahamn THN är ett ex på bra RR verkstad. Har en bekant med just en sådan RR som artiklen berör. Han servar den på en Mekonomen verkstad på en mindre svensk ort.
Dyrt är dock karosseri delar. Men Du slipper kamremsbyte a 8000kr med mer eller täta intervall som vilken simpel korean som helst har....
Stora problemet är att få ha den ifred. Min bekant har blivit drabbad av att någon mupp dragit en nyckel vid ena bakskärmen...
Detta vid ortens bibliotek...

#4
Mårten Carlsson
2012-03-30 13:12

Rolls har alltid varit mycket konservativa, så dessa och föregångaren Silver Shadow är kanske inte busenkla, men har mycket som genomsnittsmekanikern kan känna igen och hantera. Vidare så brukar dessa ofta vara snällt körda och välservade och med genomgående hög kvalitet på bygget så är det inte så mycket som behöver fixas på dom. Intressanta Rolls-egenheter är dock trekrets bromssystem, dubbla elsystem, och en nivåreglering som är av samma gashydrualik som Citroen. Växellådan är i mångt och mycket en Chevrolet TH700.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.