Nästa artikel
Bakvänd Corvair på auktion
För lite att göra?

Bakvänd Corvair på auktion

Publicerad 16 december 2020
Den ser ut som en "vanlig" Chevrolet Corvair Monza Spyder men inget finns där man tror att det ska vara. Nu ska bygget säljas på auktion – vill du vara ensam om en svansmotorbil med V8:an fram?
Allt fler har med åren börjat uppskatta Chevrolet Corvair för vad den är och utmanar den eviga stämpeln som "Unsafe at any Speed" (som egentligen handlade om alla amerikanska bilar). Tvärtom beskrivs Corvair med sin luftkylda boxersexa allt oftare som riktigt rolig att köra!

Genom åren har dock en del anhängare av "riktiga" jänkebilar försökt att efter eget huvud "ställa saker till rätta" genom att förse en Corvair med frontmotor.
På annonssidan Bring-a-trailer finns just nu en Chevrolet Corvair Monza Spyder som fått en V8 i bagageutrymmet och plats för väskor i under motorluckan.
 
Konverteringen ser mycket välgjord ut, förutom att byggherren sänkt ner en 283 kubiktums motor från en Chevrolet pickup har han förstärkt chassit för tillräcklig styvhet, byggt ny fram- och bakvagn (japp stel axel).

 
En kylare var givetvis av nöden och den sitter monterad framför motorn. Ett mycket passande galler har monterats i fronten. 

Den som köper bilen kommer alltid att ha övertaget på träffen när förståsigpåare kommer fram och pratar om svansmotor och pendelaxlar. Ändå är den kvardröjande frågan – varför?

I skrivande stund ligger budet på 4 200 dollar vilket måste vara en bråkdel av byggkostnaden.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.