Bild
Nästa artikel
Bilar som inte finns – på museum!

Bilar som inte finns – på museum!

besökstips

På Arvika Fordonsmuseum kan man i vinter se Klassikers Saab 95 Husbil och Volvo 165.

Arvika Fordonsmuseum är ett av få bilmuseer som har öppet varje dag året om (med några få undantag för storhelger). Museet byter också tema-utställning inför varje vår och vinter. Under sommaren har man haft en välbesökt tema-utställning med Volvobilar från PV4 till 242GT.
 
Nu på söndag öppnar museets vinterutställning och där ingår Saab 95 Husbil 1965, som ägs av Klassikers Claes Johansson. En bil som byggdes av verkstadsägaren Torsten Johannesson och som kan sägas vara den första husbilen som kommit ut på svenska vägar.
 
Bredvid den står den enda Volvo 165 som byggts av Yngve Nilssons Karosserifabrik – herrgårdsvagnsversionen av Volvo 164 som Volvo aldrig tillverkade. Den ägs av Klassikers Fredrik Nyblad.
 
Förutom de två svenska Klassikerna som inte finns så består vinterutställningen på Arvika Fordonsmuseum av bred blandning bilar från Ford V8 -39 till en Opel Rallykadett.
 
Vinterutställningen pågår till den sista maj 2018. Läs mer på Arvika Fordonsmuseums hemsida. 
 
Bilar som inte finns – på museum!
Bilar som inte finns – på museum!
Bilar som inte finns – på museum!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.