Bild
Nästa artikel
Outnyttjade utrymmen, kombibilar som aldrig blev av.

Outnyttjade utrymmen, kombibilar som aldrig blev av.

Prototyper

Nu tittar vi på lite stationsvagnar i olika former som vi aldrig fick se.

Taggar: Bildspel

Kommentarer

#1
Tore
2014-09-13 10:28

Balla bilar och här får ni en till... http://www.504cc.de/images/stories/Riviera_Foto_10.jpg
Peugeot och Pinifarina hade tillsammans lanserat Peugeot 504 Cabriolet och Coupé 1969 och i början av 70-talet gjorde man även en kombi-prototyp. Den kallades Break Riviera och visades upp vid olika bilmässor men tyvärr blev det ingen serietillverkning, synd. Cabrioleten och Coupén tillverkades 1969-1983. Enligt rykten finns prototypen kvar hos en bilsamlare i Spanien. Några har på senare år byggt om Coupébilar som liknar den ursprungliga prototypen.

#2
Oscar G
2014-09-13 20:10

Den beige 99:an kan knappast vara någon mula. Dels hade väl inte föraren poserat så villigt då, dels tycker jag att den helt enkelt ser ut som ett enklare bygge på en standardbil. Kolla de grovt infattade bakrutorna (eller är det alls glasrutor??) och den bibehållna höga bakstammen, till exempel.

#3
Hans H
2014-09-16 22:26

Jo, såvitt jag har förstått är Saaben mycket riktigt en testmula från tiden innan bilen premiärvisades. Kombi-bygget är mycket riktigt inte så snyggt gjort och jag misstänker att det är avsiktligt för att bilen ska se gammal och sliten ut.
Bilden är vad jag vet tagen av "passageraren" och var inte någon officiell bild.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.