Bild
Nästa artikel
Renault i västerled

Renault i västerled

Reklam

Variationen av importbilar i Amerika var förvånansvärt bred, här tittar vi på lite reklam för Renault i USA genom tiderna.

Renault har haft representation sedan långt tillbaka i USA, redan 1903 hade man öppnat de första agenturena där. Under 1920-talet sjönk dock försäljningen av dessa till närmare noll. Renault var mycket dyra bilar, dom hamnade i samma prisklass som Cadillac, Pierce Arrow, Lincoln men modellutbudet inskränkte sig till i princip en modell och hade inte följt med i den snabba utveckling som nu tog fart bland de inhemska konkurrenterna.

Efter kriget så stod världen inför en helt ny marknad, en global sådan och för att överleva var man tvungen att sikta på storskalig export. Renault tog nu upp handsken och siktade nu återigen på att etablera sig i USA i slutet av 1940-talet. Detta föll väl ut och 1958 hade man över 400 återförsäljare i USA.

Taggar: Bildspel, Hem, Renault

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.