Bild
Nästa artikel
Sydliga folkor

Sydliga folkor

exotiskt

Lite reklam från sydligare breddgrader, Volkswagens i Brasilien

Volkswagen satte tidigt upp en fabrik i São Bernardo do Campo, i Sao Paolo distriktet, redan 1953 rullade de första bilarna ut därifrån. Ganska snart blev den nya fabriken självförsörjande på delar och komponenter. 1959 var den helt och hållet byggd på inhemska delar. Den stora skillnaden gentemot våra modeller är att uppdateringarna skedde betydligt mer sällan och dom blev även lite mer seglivade. "Bubblan" som kallas Fusca härnere byggdes fram till 1996, typ 2 bussen kallad "Kombi" ända fram till 2013.

Man har efterhand också gjort helt egna modeller främst för hemmamarknaden, men även dessa har även exporterats till andra länder, Gol till exempel, ej att förväxla med Golf, sydamerikas mest populära småbil som en periode även såldes i Sverige.

Taggar: Bildspel, Hem, Volkswagen

Kommentarer

#1
Håkan
2018-12-01 13:00

Gol säljs inte i Sverige idag.

#2
Andreas Uddling
2018-12-03 11:30

Sydamerika är hemvist för en hel del märkliga byggen med europeisk bakgrund; I Mexico byggdes Renault Alpine som "Dinalpin" och samma märke hette Willys Interlagos i Brasilien utifrån ett samarbete med Willys Overland d:o.

#3
Roar Lynum
2018-12-05 15:20

Kan tillägga, att Gol, som lanserades på 80 talet, hade den fyrcylindriga boxern, från bubblan fram, dom första två åren !!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.