Bild
Nästa artikel
Nästan inkörd Polo!

Nästan inkörd Polo!

Blockharen

Vad sägs om en första generationen Volkswagen Polo som bara gått 1 823 mil? På köpet får man den campingutrustning som följde med bilen när den såldes ny!

Klassikers ständiga annonsspanare Blockharen tvärnitar i surfandet inför en liten parvel på 780 kg och en motor på 34 hk. Första generationen Volkswagen Polo var en ovanligt lyckad badge engineering. Modellen lanserades på hösten 1974 som Audi 50 och året därpå började den säljas som Volkswagen Polo.
 

Nästan inkörd Polo!

I maj 1976 köpte en man i Örebro en gräddvit Volkswagen Polo från Scania-Bilar. På köpet fick han en fin campingutrustning med tallrikar och glas i plast och ett spritkök. Men så många och framförallt inte så långa resor ut i naturen kan det inte ha blivit. Idag står mätaren på 1 823 mil.
 

Nästan inkörd Polo!

– Den stod i varmgaraget i ett HSB-hus i alla år. När förste ägaren gick bort så fick fastighetsskötaren den av dödsboet 2013, säger Jonas Eriksen på Bilpunkten i Örebro som nu har bilen till salu.
 

Nästan inkörd Polo!

Den fick nya däck 2013 och den nye ägaren tog bilen till Bilprovningen men körde inte så mycket mer. Rostskyddsbehandlad och rätt förvarad så har bilen blivit en tidskapsel med det mesta i nyskick. Den sköra tygklädseln verkar dock alltid bli lite lös i hullet på 1970-talets Volkswagen. Priset är satt till 79 900 kronor eller bud över det.
 

Nästan inkörd Polo!

– Det har varit en hel del som hört av sig om den, bland annat flera Volkswagenhandlare från Tyskland, säger Jonas Eriksen.
 

Nästan inkörd Polo!

Så kanske en orörd liten Volkswagen Polo är på väg mot sin längsta resa sedan den levererades till Sverige. Eller så blir bilen kanske kvar i Närke som den förmodligen knappt lämnat sedan 1976.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.