Volvo 340 var en bästsäljare i England.

Nästa artikel
Oanvänd Volvo på auktion
Blockharen

Oanvänd Volvo på auktion

Publicerad 31 mars 2014

Volvo 340 var en bästsäljare i England.

En Volvo 340 som endast rullat 21 mil och en Renault 5 med 36 mil på mätaren – nu går de på auktion!
På lördag den 5 april är det bilauktion i Norfolk i västra England. Över 160 klassiska bilar ska gå under klubban och det finns mycket intressant att drömma om i auktionslistan på Anglia Car Auctions hemsida.

Till de mer bisarra inslagen hör en Volvo 340 GL från 1987 som endast gått 132 miles – strax över 21 svenska mil. Det handlar konstigt nog inte om någon medveten samlare som insett modellens storhet och sparat på ett toppexemplar utan om en bilägare som efter bara två veckor med sin Volvo råkade köra emot en pollare på det lokala trädgårdsmästeriets parkering. Denna upplevelse ledde till en 27 år lång garagering.

Förutom den lilla plåtskadan som uppstod vid närkontakten med pollaren rapporteras bilen vara i absolut nyskick. Bilen bjuds utan reservationspris – så det är bara att börja buda.

På samma auktion finns ytterligare en bil med liknande bakgrund. En Renault 5 Campus – den absoluta snikmodellen – som gått 36 mil! Även här handlar det om en ägare som efter en mindre plåtskada bestämt sig för att aldrig köra med bilen igen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.