Nästa artikel
Snöskoter med flärd
Blockharen

Snöskoter med flärd

Publicerad 2022-04-06 07:07 (uppdaterad 2022-04-08 18:54)
Blockharen tror inte på våren utan rustar för vinter.

När man ser Polaris/Innovars eleganta ombonade snöskoter Sno Coupe önskar man kanske vintrarna var längre. 
Det var en udda och okonventionell snöskoter, man satt sida vid sida inne i en dragfri och uppvärmd coupe. Ratten satt till höger och värmen sköttes med en propanbrännare.  

Det skjutbara taket kunde tas av helt, alternativt fanns en helöppen modell - Sportster.  Den annonserades som den enda skotern med 'sportscar styling'  och visst blev det en lyckad design för en snöskoter. Baklamporna togs från Chevrolet -65 och ser helrätt ut på det sluttande bakpartiet. 

På de första Sno Coupes fanns en hög/låg växel från Jeep och en tvåtakts encylindrig motor från Ilo.  Lite senare gick den att få med Polaris V-twin på 488cc.
Under glasfibercoupén kom det mesta från Polaris, framdrivningen sköttes av ett hela 80 centimeter brett band.  Sno Coupe var en idé från ett företag som hette Innovar Inc. Dom pysslade med diverse lösningar och prylar i glasfiber och låg i Dunnell, Minnesota. 
Det skall ha gjorts knappt 200 stycken av de här under åren 1970-73. 
Så Sno Coupes är rara ärter, men nu finns hela fyra stycken till salu på ett bräde! 

www.barnfinds.com kan man läsa mer om objekten - i paketet medföljer en rejäl täckt och uppvärmd trailer att frakta dom i. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.