Nästa artikel
BMW-handlare ropade in Abbas bil
reportage

BMW-handlare ropade in Abbas bil

Publicerad 14 februari 2018 (uppdaterad 16 februari 2018)
Det blev värmländska BMW-handlaren Autowåx som köpte den BMW 633 CSi som auktionerades ut i Paris av RM Sothebys i februari.
34 500 euro blev det vinnande budet på den BMW 633 Csi 1977 som Abba använt under flera europaturnéer.  Det var förmodligen ett bra pris oräknat proveniensen från den svenska popgruppen.

–  Att det finns en historia bakom bilen gör den ju mycket roligare, säger Autowåx vd Magnus Gustafsson. Vi har ett stort bilintresse och särskilt för just BMW.
Bilen köptes ny 1977 av Polar Music för Abbas räkning. Björn Ulvaeus och Benny Andersson använde den sedan på turnéerna i Europa. BMW:n skulle finnas till hands om de behövde åka iväg nånstans.

Abbas exemplar har sedan dess gått lite över 20 000 mil och passerat genom 23 ägare men är fortfarande i originalskick och ger ett välhållet intryck. Den skeppades till Paris för auktionen men ska alltså nu återvända till Sverige och Autowåx bilhall i Karlstad.

– Vi har en samling med bland annat 3.0 CSL, Z1, M3 E30, 2000 Touring och Isetta, säger Magnus Gustafsson. På den bästa platsen i bilhallen står alltid en heritagebil som vi löpande byter. Det är kul för då kan man prata om till exempel BMW:s designspråk.

En gruppbild med den femte bandmedlemmen BMW 633!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.