Nästa artikel
British Motor stänger butiken!
Reportage

British Motor stänger butiken!

Publicerad 10 december 2018 (uppdaterad 11 december 2018)
I mer än 30 år har Thomas Brandt drivit reservdelsfirman British Motor i Stockholm. Men vid 70 års ålder väljer han nu att gå i pension och lägga ner firman.
För ägare av MG, Triumph och även BMC-bilar har Thomas Brandt ofta varit en räddare i nöden. Butiken låg först på Valhallavägen och sedan under Kungliga Tennishallen. För fyra år sedan flyttade han verksamheten till en villa i Huddinge.
 
Med sina kunskaper inte bara om reservdelar utan även ägarnas bilar har han kunnat ordna fram delar utan att kunden behövt säga vare sig ett artikelnummer eller registreringsnummer på bilen. 

I det kombinerade lagret och garaget står Thomas Brandts MGC.

Det började förstås med ett intresse. Thomas Brandt har kvar sin MGC som han på 1970-talet byggde om med V8. Trots det har han alltid sett nyktert på affärerna och inte samla på sig för mycket delar i lagret. 
– På 1990-talet gick det som bäst, då var det alltid kö i butiken. Då sålde jag mycket plåt och kromdetaljer, men det har jag inte kvar längre. Nu är det mer slitdelar jag säljer, säger Thomas Brandt. 
När Thomas nu stänger butiken är det inte möjligheten att få tag på delar som går förlorad utan all den kunskap som han besitter. 
– Ingenting är klart med vad som ska hända med bolaget och det resterande lagret, så det finns en chans för den som vill ta över, säger Thomas Brandt. 

Thomas har använt samma lagersystem sedan 1986.

Oavsett hur det går är det nog inte bara Thomas som går i pension nästa år. Ända sedan starten 1986 har han haft samma DOS-baserade lagersystem som idag innehåller 20 000 artiklar. Med åren har det också blivit allt svårare för Thomas att hitta papper till sin tabulatorskrivare. Håll tummarna att systemet håller ut lika länge som Thomas – det är han värd!
 

Efter årsskiftet går Thomas Brandt i pension - men skylten tar han inte ner! Just nu pågår utförsäljning av kvarvarande delar med upp till 50 procents rabatt!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.