Bild
Nästa artikel
Bullmerca till Bagdad

Bullmerca till Bagdad

exportbil

Våra gamla bilar har blivit kosmopoliter, det både importeras och exporteras i allt större takt. Den här Mercedesen skall åka till en lite annorlunda destination.

En Mercedes-Benz 180 från femtiotalet, en bellmerca som efter alla år i Sverige skall flytta till Irak! Ja ni läste rätt, den står i tullager hos Nordtrafik i Göteborg i väntan på att skeppas till Irak, där den skall ställas ut på ett bilmuseum i Bagdad.

Tomas Harring på Nordtrafik AB säger så här om det ovanliga uppdraget.   
-Jag har funderat en hel del på detta . Det är ju fantastiskt, ett land som har utrymme för import av gamla bilar i syfte att visas upp, är ett land på G. När vi fick detta uppdrag häpnade jag till den grad att hakan föll i golvet. Va! jag trodde det bara är elände där! - Men icke. Någon vill framåt också i Irak.  Jag blev glad, verkligt glad, någon är lika galen som jag, som du, även där. Det är i mina ögon en mycket god nyhet. Bara länder med någon form av framtidstro köper gamla bilar för att ställa dem i ett museum.
Bullmerca till Bagdad

Kommentarer

#2
Kjell Larsson
2016-03-31 14:40

Jag tror inte det är en femtitalare och ingen 180. Sannolikt är det en 190 från 1960.
180 hade ingen kromlist under rutorna dessutom mindre krom i fronten.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.